Diamar Quartz | Batirad
14907
page-template-default,page,page-id-14907,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Batirad

Wat is Batirad?            

Batirad is een innoverende verwarmingstechnologie. Het is het resultaat van de uitzonderlijke warmte ontwikkeling door LARNAGE-ceramiek en elektrische geleiding. De techniek is eenvoudig, gebruiksvriendelijk, ecologisch en duurzaam in een stijlvol ontwerp. Geen nood aan een centrale verwarmingsketel nog zware installatie. Ook een verplichte kostbare periodieke controle hiervan is niet meer noodzakelijk. Bij 30 jaar gebruik geeft dit een enorm economisch voordeel!

 

Wat is Larnage?

LARNAGE-aarde is een wit/bruine aarde die ontgonnen wordt in de buurt van Valence Frankrijk. Sinds 1840 wordt ze speciaal gebruikt om broodovens te bouwen. Ze is samengesteld uit veldspaat, silicium en kaolien. Deze samenstelling geeft een steen met uitzonderlijke thermische eigenschappen nl: hyper snelle opwarming en uitzonderlijk veel warmte opslag, maar die dan deze warmte slechts zeer traag afgeeft. Dit zijn precies de eigenschappen waaraan de ideale centrale verwarming moet voldoen. De afgeleverde warmte is zacht, gelijkmatig en aangenaam. De temperatuur is constant en de luchtvochtigheid blijft op niveau.

 

Elektrische geleiding Om de LARNAGE-steen op te warmen wordt gebruik gemaakt van een elektrische geleiding. Bijzonder is het gegeven dat het niet nodig is constant elektrische stroom te leveren om het opwarmingsproces in stand te houden. Er volstaan 2 minuten stroom toevoer, waarna het opwarmingsproces de tien volgende minuten nog zal toenemen (zonder stroom), tot zefs 82° . Dan volgt er een zeer traag afkoelingsproces waarbij de temperatuur lang hoog blijft zodat er geen nood is aan nieuwe stroom, dus verbruik! De LARNAGE-steen zit omhult in een legering van koper en aluminium. Materialen met de beste thermische eigenschappen.

(Deze bevinding wordt u graag in de praktijk getoond op uw aanvraag, zonder verplichting)

 

Goedkoop De bijzondere thermische eigenschappen van de Batirad garanderen een uiterst zuinig gebruik van elektriciteit! (1 eenheid energie = 5 eenheden warmte productie ). Maar ook elektriciteit is goedkoop vergeleken met andere energiebronnen, zeer zeker indien u over zonnepanelen beschikt! Evalueer eens even het volgende?

Sinds de petroleumcrisis is de prijs van stookolie en gas verviervoudigd, terwijl elektriciteit nog niet eens dubbel zo duur geworden is. Bovendien kan de overheid zich nooit permitteren om een  levensnoodzakelijke voorziening als elektriciteit aan onredelijke prijzen aan te bieden!

De Batirad verwarmingstechologie is volledig vervaardigd uit natuurlijke en ecologische materialen en maakt gebruik van een ‘propere’ energiebron nl. elektriciteit, waarvan we nooit geurhinder ondervinden.

 

Duurzaam De materialen waaruit Batirad verwarmingstoestellen vervaardigd zijn, zijn uiterst duurzaam 42 jaar effectieve dienst bewezen! U als klant krijgt 10 jaar garantie op de elektrische onderdelen en 20 jaar op de warmtekern.

Eenvoudig De plaatsing van een Batirad verwarmingssysteem is uiterst eenvoudig en modulair ( het is niet nodig alles in een keer aan te kopen, vooral bij verbouwingen) . Het volstaat te beschikken over stopcontacten,  zodat we de radiatoren eenvoudig kunnen wegnemen  bij eventuele  plak of schilderweken, en enkele schroeven. Bovendien vraagt het systeem geen enkel onderhoud!

 

Tot slot

In tegenstelling tot andere verwarmsystemen is Batirad 100 % veilig voor de gezondheid. Geen gevaar op vergiftiging, geen luchtvervuiling, geen stof of droge lucht. Kortom, als u behoefte hebt aan een centrale verwarming in de woning en u verlangt duurzaamheid, eenvoud en comfort, aarzel dan niet oprecht voor Batirad te kiezen! Er wacht u een mooi geschenk bij de aankoop van een volledige installatie.

Beleefde groeten, Gino Belis DIAMAR bvba,

Tel: 0475 505 104         Email: info@diamarquartz.be

VOORSTELLING BATIRAD

U wenst vrijblijvend een gratis prijsopgave?